Lintjesregen bij ‘Integreren doe je samen’

400px-Joël_Voordewind_2018 foto Remco vd Pol.jpgzaterdag 10 november 2018 15:08

ChristenUnie Tweede Kamerlid Voordewind reikt op zaterdag 17 november ‘Waardevol’-lintjes uit aan vrijwilligers van de Stichting Integreren doe je samen. Daarmee wordt tot uitdrukking gebracht dat de ChristenUnie het waardevol vindt wat deze vrijwilligers doen voor onze plaatselijke samenleving.

ChristenUnie Tweede Kamerlid Joël Voordewind spreekt op zaterdag 17 november a.s. met vrijwilligers van Schuldhulpmaatje, Vluchtelingenwerk en Integreren doe je samen. Voordewind heeft de portefeuille migratie en jeugdzorg onder zijn hoede en hield zich eerder bezig met de schuldenproblematiek. Schulden zijn in de praktijk een regelmatig voorkomend probleem bij jongeren. Tijdens dit werkbezoek aan Geldermalsen bekijkt Voordewind met eigen ogen de uitwerking van het landelijk beleid op deze onderwerpen. Plaatselijke vrijwilligers kunnen hun ervaringen en zorgen aan hem voorleggen en meegeven.

De komst van Voordewind start om 10.00 uur met een bezoek aan het pand aan de Rijnstraat 64 in Geldermalsen. Daar spreekt hij met onder andere Ineke Verheul, al enkele jaren actief voor Schuldhulpmaatje en Vluchtelingenwerk. Vervolgens worden ‘Waardevol’-lintjes uitgereikt aan diverse vrijwilligers van Integreren doe je samen en gaat Voordewind met hen in gesprek. Hij neemt aansluitend ook een kijkje bij het uitdeelpunt van laatstgenoemde stichting. Tot slot bezoekt Voordewind de fietscursus voor statushouders. Deze cursus wordt iedere zaterdag vanaf 11.00 uur bij De Pluk in Geldermalsen gegeven.

De plaatselijke ChristenUnie-fractie is blij met dit bezoek. Het werkbezoek laat zo op een mooie manier de voordelen zien van een landelijke partij die lokaal actief is, aldus Fred Temminck en Martha Kool, nummers één en twee op de lijst. De opgedane kennis kan Voordewind meenemen naar Den Haag om daar aan de orde te stellen.  

Foto Joël Voordewind Tweede Kamerlid ChristenUnie.

copyright foto Remco vd Pol.

« Terug