« Terug

profielschets nieuwe burgemeester West Betuwe

Profielschets%20burgemeester%20West%20Betuwe%202.jpgvrijdag 26 april 2019 11:51

De gemeente West Betuwe is op zoek naar een nieuwe burgemeester! En deze burgemeester moet natuurlijk bij de nieuwe gemeente en haar inwoners passen. Daarom stelt de gemeenteraad eerst een profielschets vast. Deze beschrijft over welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet beschikken.

De profielschets is opgesteld door de vertrouwenscommissie, maar ook de inwoners van de gemeente hebben hier invloed op gehad. Meer dan 600 inwoners hebben via een online en offline enquête aangegeven welke eigenschappen zij belangrijk vinden in hun nieuwe burgemeester. De resultaten hiervan zijn door de vertrouwenscommissie meegenomen bij het opstellen van de profielschets.

Op 25 april is een extra raadsvergadering geweest, waarin de profielschets werd vastgesteld door de gemeenteraad en vervolgens werd overhandigd aan de commissaris van de koning.

https://gemeenteraad.westbetuwe.nl/burgemeester/Profiel-nieuwe-burgemeester-1

Er is een vertrouwenscommissie ingesteld bestaande uit de tien fractievoorzitters samen met de gemeentesecretaris, de griffier en een wethouder. Begeleid door een extern specialistisch bureau zijn er individuele gesprekken gevoerd met de leden van de vertrouwenscommissie en overleggen geweest. Zo zijn we gekomen tot een definitieve profielschets waarin een ieder zich kan vinden. De Commissaris van de Koning, de heer John Berends, sprak zijn complimenten uit voor de opgestelde profielschets. Hij denkt dat er velen zullen solliciteren op zo'n uitdagende en aantrekkelijke functie. Het ligt in de bedoeling dat in een bijzondere raadsvergadering op 22 november de nieuwe burgemeester geïnstalleerd zal worden.

« Terug

Reacties op 'profielschets nieuwe burgemeester West Betuwe'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.