« Terug

Coalitievorming afgerond, nieuwe college geïnstalleerd.

college juli 2020.jpgvrijdag 17 juli 2020 11:25

In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces is het nieuwe coalitieprogramma gepresenteerd en zijn de wethouders beëdigd.

In een extra raadsvergadering op 16 juli kon het proces van de vorming van een nieuwe coalitie en samenstelling van een nieuw college afgerond worden.

Het coalitieakkoord werd door de vijf fractievoorzitters van de coalitiepartijen gepresenteerd. Het vorige coalitieakkoord diende als uitgangspunt voor het nieuwe akkoord met de titel "Samen verder bouwen". Een addendum is toegevoegd en gaat in het uitgegeven boekwerkje vooraf aan de programma onderdelen.

Tijdens een extra raadsvergadering is het nieuwe college van de gemeente West Betuwe geïnstalleerd. Alle beoogde wethouders kregen de meerderheid van de stemmen van de gemeenteraad. Naast burgemeester Servaas Stoop bestaat het college nu uit 6 wethouders.  

Wethouder Jacoline Hartman (LLB) nam tijdens de raadsvergadering van 16 juli afscheid van de gemeente. De overige vier wethouders uit het vorige college zijn opnieuw beëdigd. De VVD en PvdA voegen elk een eigen wethouder toe aan het college. In totaal bestaat het college, naast burgemeester Servaas Stoop, nu uit 6 wethouders (5,25 fte):

  • Ed Goossens (Dorpsbelangen)
  • Rutger van Stappershoef (Dorpsbelangen)
  • Ton van Maanen (SGP)
  • Govert van Bezooijen (ChristenUnie)
  • Sietske Klein-de Jong (VVD)
  • Annet IJff (PvdA)
Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
coalitieakkoord 2019-2022 digitaal_klein (2).pdf5,2 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Coalitievorming afgerond, nieuwe college geïnstalleerd.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.