Programmabegroting. Vitale bomen blijven behouden.

Raad 9 november 2021 Overhandigen 2 bomen.jpgwoensdag 10 november 2021 15:31

Bij de behandeling van de programmabegroting heeft onze fractie met succes een amendement ingediend met het doel om het rooien van gezonde vitale bomen, die enkel vanwege kostenbesparingen gerooid zouden worden, nu te behouden. Het werd met algemene stemmen aangenomen. Zie voor het amendement de bijlage.

In zijn betoog bij de behandeling van de begroting haalde fractievoorzitter Fred Temminck opnieuw de zorgen aan over het rooien van gezonde volwassen bomen in onze gemeente. Onze fractie had daar al vragen over gesteld en het onderwerp was recent behandeld in een oordeelsvormende vergadering, ook op verzoek van onze fractie.

De bereidheid was er om ruim 4000 bomen te sparen, maar dan moest de gemeenteraad daar wel budget voor vrij maken en op laten nemen in de begroting. Daarvoor was een amendement  nodig en dat werd door de meeste partijen mee ondertekend en met algemene stemmen aangenomen. Een mooi succes. We zullen ons in blijven zetten om het bomenbestand in de gemeente op peil te houden en blijven pleiten voor meer bomen. Dus ook voor ruim voldoende herplant, wanneer bomen om acceptabele redenen verwijderd moeten worden.

Om dit alles te benadrukken hebben we twee boompjes overhandigd aan de voorzitter van de raad, burgemeester Servaas Stoop. Op de foto de overhandiging door onze raadsleden Martha Kool en Linda van Willigen.

Onze wethouder Govert van Bezooijen presenteerde namens het college een fraaie sluitende meerjarenbegroting, die met algemene stemmen werd aangenomen. Een mooi resultaat en onze hartelijke felicitatie.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Amendement CU progr begr Bomenbestand 9 nov 21.pdf244,4 kBapplication/pdfdownload
Raad programmabegroting 9 nov 21.pdf120,7 kBapplication/pdfdownload

« Terug