Samen werken aan goed onderwijs

brede school.jpgzaterdag 01 juni 2024 11:38

Woensdagavond 24 april vond de Algemene Leden Vergadering van de ChristenUnie West Betuwe plaats in de Brede School Herwijnen, de 1ste brede school in West Betuwe.

Het was een bijzondere avond die in het teken stond van het afscheid van oud-wethouder Govert van Bezooijen, en de maatschappelijke impact die hij in zijn 14 jaar durend wethouderschap heeft gehad, zoals het tot stand brengen van brede scholen in West Betuwe, waarvan de Brede school Herwijnen de eerste was.

Een testament daarvan was de bijdrage van schoolleider Ben Kennedie van OBS De Schatkist, die namens de schoolleiders van de Brede School), de samenwerking tussen Van Bezooijen en de schoolleiders in de regio als erg prettig heeft ervaren. Hij heeft de oprichting van de Brede School ervaren, dat het echt een ‘samen’ werken was, samen bijdragen aan kwalitatief goed onderwijs voor de kinderen in de gemeente.

Wethouder Piet Jan den Dikken gaf aan dat hij beoogt, de door Govert van Bezooijen ingezette koers rondom onderwijs(huisvesting), voort te zetten.

De ChristenUnie-leden namen ook afscheid van secretaris Jan Willem Ploeg, die gaat verhuizen. De open plek in het bestuur van de lokale afdeling wordt ingevuld door Robert Mourik (29) uit Gellicum, die in het dagelijks leven politiek adviseur is van burgemeesters en wethouders in het hele land.

Op de foto: v.l.n.r. Piet jan den Dikken (wethouder), Karin de Groot (de Kinderkamer), Ben Kennedie (OBS de Schatkist), Annemarie Timmermans(CBS School met de Bijbel), Govert van Bezooijen

 

« Terug