Afscheid van Fred en beëdiging van Anne in raadsvergadering.

Fred afscheid raad 1.jpegvrijdag 28 april 2023 21:19

In de gemeenteraadsvergadering van 23 april is afscheid genomen van onze fractievoorzitter Fred Temminck en is in zijn plaats geïnstalleerd en beëdigd zijn opvolger Anne van Rossum.

Anne van Rossum zal ook zijn opengevallen plaats innemen in de vertrouwenscommissie en in de auditcommissie.

De voorzitter van de raad, burgemeester Servaas Stoop, sprak de scheidend fractievoorzitter toe met warme woorden van waardering en overhandigde bloemen en een aandenken.

Fred Temminck nam daarna zelf voor de laatste keer het woord in de raadsvergadering. Vanuit het hart waren dit zijn laatste woorden:

"Had ik al mijn gedachten van de laatste weken op papier gezet, dan leidde dat nu al tot een boekwerk of avondvullende lezing. Gaan we niet doen.

Ik ben dankbaar dat ik dit werk zolang mocht doen. Je beleeft de samenleving. Je staat er middenin en je draagt verantwoordelijkheid. Naar eer en geweten heb ik het algemeen belang gediend. Je leert er zelf ook veel van.

4 jaar burgerlid en daarna 17 jaar raadslid en fractievoorzitter van de ChristenUnie. Lingewaal > West Betuwe. Veel mensen ontmoet en met veel mensen mogen samenwerken. Altijd interesse en plezier in het werk gehad. Het is fijn als er dan ook de waardering is. Iedere verkiezing meer mensen die ons het vertrouwen gaven. Ons, want je doet het nooit alleen. Team CU. Zelfs de laatste verkiezingen hadden we meer stemmen, maar een hoge opkomst was niet in ons voordeel.

De hele periode kent 3 fasen. Lingewaal, herindeling, West Betuwe. Er was altijd veel dynamiek.

Dankbaarheid overheerst bij het terugkijken. Dank aan de Heere God, die mij de gezondheid en kracht gaf om dit werk te doen, dank aan mijn vrouw en kinderen die vanuit de thuissituatie mij alle ruimte gaven en stimuleerden, dank aan bestuur / fractie/ leden van de ChristenUnie die steeds hun vertrouwen aan mij gaven, aan alle mensen die op mij stemden. Dank voor de samenwerking aan de  raadsleden, collegeleden, griffiemedewerkers, ambtenaren door de jaren heen. In het bijzonder noem ik ook Govert en Linda met wie ik de meeste jaren heb samengewerkt.

Een enthousiaste opvolger staat klaar in de persoon van Anne van Rossum. De fractie en ik zelf hebben het volste vertrouwen in hem. Ik kan met een goed gevoel deze arena verlaten.

Het was een mooie tijd, het was goed.

“Alles heeft zijn uur en ieder ding onder de hemel zijn tijd” sprak Prediker.

Ik wens jullie allen Gods zegen op het vele maar mooie werk voor de gemeente West Betuwe."

« Terug